Ammatillinen edunvalvonta

Suomen Farmasialiitto on vahva yhteiskunnallinen vaikuttaja. Otamme aktiivisesti kantaa farmasian alaan liittyviin kysymyksiin. Olemme jatkuvassa vuorovaikutuksessa sidosryhmiemme kanssa tavoitteenamme kehittää farmasian alaa ja jäsentemme asemaa yhteiskunnassa.

Osallistumme alaa kehittäviin työryhmiin ja toimintaa säätelevän lainsäädännön valmisteluun. Vahvistamme farmasian ammattilaisten osaamista ja ammatillista asemaa osana sosiaali- ja terveydenhuoltoa.

Tavoitteenamme on edistää farmaseuttien ja proviisorien työllistymistä koulutusta vastaaviin työtehtäviin. Olemme myös aktiivisesti mukana kehittämässä perus-, täydennys- ja erikoistumiskoulutusten sisältöjä.

Lausunnot ja kannanotot

Vaikutamme aktiivisesti suomalaisen lääkepolitiikan muodostumiseen. Annamme lausuntoja lakimuutosehdotuksiin, teemme aloitteita lainsäädännön kehittämiseksi ja olemme jatkuvasti yhteydessä alan päättäjiin ja vaikuttajiin.

Lue lisää

Akavalainen yhteistyö

Teemme vaikuttamistyötä ja edunvalvontaa tiiviisti akavalaisessa kentässä. Akava on tunnettu yhteiskunnallinen vaikuttaja kaikilla toiminta-alueillaan ja osallistuu aktiivisesti sekä Euroopan unionin virallisten organisaatioiden että kansainvälisten edunvalvontajärjestöjen työhön.

Kansainvälinen yhteistyö

Farmasialiitto edustaa suomalaisia farmasian alan ammattilaisia kansainvälisissä järjestöissä: International Pharmaceutical Federation (FIP), Nordisk Farmaceut Union (NFU), European Industrial Pharmacists Group (EIPG) ja European Association of Hospital Pharmacists (EAHP).

Lue lisää

Kunta- ja aluevaalit 2025 – Moniammatillinen yhteistyö ja lääkitysturvallisuus huomioitava päätöksenteossa

Suomen Farmasialiitto haluaa aluevaalitavoitteissaan nostaa esiin, että turvallinen ja taloudellinen lääkehoito edellyttää farmasian ammattilaisten ja muun terveydenhuollon tiivistä yhteistyötä. Tämä moniammatillinen yhteistyö on keskeinen osa toimivaa sosiaali- ja terveydenhuoltoa, ja haluamme, että sen merkitys ymmärretään päätöksenteossa.

Farmaseuttien ja proviisoreiden osallistaminen lääkehoidon ja -huollon suunnitteluun sekä potilaskohtaiseen ohjaukseen, arviointiin ja seurantaan yhdessä muiden sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa lisää lääkehoidon turvallisuutta. 

Apteekkien farmaseuttisen henkilöstön ja hyvinvointialueen tiiviimmällä yhteistyöllä voidaan varmistaa lääkehoidon asianmukainen toteutuminen hoitopolun joka vaiheessa erikoissairaanhoidosta kotiin saakka.

Lue lisää